Böcker

Equipped: Sverige har i samarbete med Reformedia tagit fram följande böcker på svenska:

 

Bibelutläggande förkunnelse – Så kan du förmedla Guds ord idag av David Helm

Denna bok är skriven för dig som är eller vill bli förkunnare och här i förklarar pastor David Helm fördelarna med att predika bibelutläggande och hur det praktiskt går till. Trots att boken är relativt kort presenteras en steg för steg-modell grundligt. Dessutom innehåller den konkreta hjälpmedel för att du ska kunna utvecklas som förkunnare – och dina åhörare få ut mer av din förkunnelse.

David Helm är pastor i Holy Trinity Church i Chicago. Han leder dessutom arbetet vid Charles Simeon Trust som samarbetar med olika samfund och församlingar för att träna framtidens ledare i bibelutläggande förkunnelse genom praktiska studiegrupper. Beställ ditt ex. här

Hör upp! En praktisk guide till att lyssna på predikan av Christopher Ash

Varför i hela världen skulle det behövas en guide i hur man lyssnar på predikningar? Behöver vi inte bara ”komma dit” och hålla oss vakna? Nej, Jesus sa: ”Var därför noga med hur ni lyssnar.” Faktum är att det är något helt annat att lyssna på undervisning från Bibeln än att bara sitta och stirra på predikanten.

Christopher Ash ger en översikt över sju ingredienser i att lyssna väl. Sedan tar han upp hur man ska bemöta dåliga predikningar – de som är långtråkiga, otillräckliga eller innehåller villoläror. Till sist utmanar han oss med idéer om hur vi kan hjälpa och uppmuntra våra bibellärare att hålla predikningar som verkligen ska hjälpa oss att växa som kristna.

Christopher Ash är verksam som författare vid Tyndale House i Cambridge, England och del i predikantteamet i St. Andrew the Great church. Tidigare var han föreståndare för Cornhill Training Course i London.

Beställ ditt ex. här